Sponsrade länkar:

Bättre Självkänsla

Be Sociable, Share!

   

   

  Att upprätthålla en bättre självkänsla och positiv självbild är viktigt, inte minst för att det gör livet bättre, negativa tankar tar mindre energi, som sist och slutligen hindrar oss från att göra saker vi drömmer om. De som lider av dålig självkänsla, är ofta deprimerade och kan sällan uppskatta de saker de gör för andra och sig själva. För att kunna njuta av livet till fullo, vara produktiv och må bra, behöver kanske många en liten knuff för att hjälpas att tycka bättre om dig själv.

   

   

  Konsekvenserna av låg självkänsla

   

  Det finns många negativa effekter som låg självkänsla kan ha på livet och hälsan. Det är därför det är så viktigt att aktivt arbeta för att bättre självkänsla och arbeta för att uppnå positivt tänkande. Vanliga konsekvenser av låg självkänsla är:
  Stress, ångest och depression. 
- Svårigheter med personliga relationer. 
- Ökar risken för överanvändning droger och alkohol. 
- Har en negativ inverkan på arbetet i skola eller arbetet.

   

   
  Bra självkänsla

   

   

   

   

  Tre steg mot bättre självkänsla

   
   
  Nyckeln till att upprätthålla god självkänsla är att kunna stoppa den kritiska rösten man hör inom sig, och öva sig i konsten att kunna ta emot och se positiv bekräftelse från andra. Att de negativa och kritiska tankarna inte har någon förankring i verkligheten, och att man faktiskt egentligen inte vet vad folk tänker om en, även om man tror det.
  Att själv vårda sin självkänsla och veta hur man ska bekämpa sina negativa känslor är ett bra och effektivt sätt att ta hand om sina känslomässiga behov. Ett liv där man kan frambringa rättmätig kärlek och uppskattning hjälper oss att leva ett bättre och rikare liv. I dessa steg inkluderas inte bara att belöna sina prestationer, utan även ta hand om sin kropp genom att sova, äta och träna rätt, och inte minst förlåta sig själv när man gjort ett misstag. Lider du av svår låg självkänsla, som till exempel tar sig uttryck i social fobi, behöver du kanske få hjälp från någon som är professionell inom området.

  Självförtroende
   
   
   

  Att göra avslappningövningar och affirmera, kan vara ett viktigt verktyg på vägen. Men man ska komma ihåg, att det är den dåliga självkänslans mekanismer som man behöver komma till botten med, och då behövs det andra verktyg än bara affirmationer och mindfulness.

  Jämför dig inte med andra. Ingen har samma förutsättningar i livet och ingen har samma historia som du. Alltså är det dina egna bästa prestationer du ska fokusera på, inte utgå från andras prestationer, då mår man bara dåligt.
  Jobba med dina negativa känslor om dig själv. Utmana dig själv, små steg i taget, så kommer du att komma dit du vill och nå dina mål.

  I vår samtid är det mycket lätt att fastan vid våra utseenden, och inte minst, jämföra oss med andra, för det mesta till når nackdel. Att komma till att vara nöjd med sin kropp för vad den är, ta hand om den och vårda den, istället för att tukta den. Hoppas de här tipsen kan hjälpa dig på vägen mot en bättre självkänsla.

  Be Sociable, Share!

   Posted in Allmänt Tagged with: , , , , , , , ,

   Sponsrade Länkar

   Sök: