Sponsrade länkar:

Echinacea Mot Förkylningar

Be Sociable, Share!

  Echinacea hjälper mot förkylningar

  Echinacea är en säker och effektiv ört som hjälper kroppen att minska förkylningar eller undvika dem helt. När echinacea kombineras med andra örter kan den stärka immunförsvaret, så får man ännu större förkylnings- och influensaskydd.

  Du kanske undrar vad skillnaden är mellan att ha en förkylning och influensa. Båda har liknande symptom, men är mycket olika i svårighetsgrad. Om du har en förkylning, kan du uppleva nysningar, rinnande ögon, täppt och rinnande näsa. Dessa symtom pågår vanligtvis en vecka eller så och göra livet eländigt för en kort period. Med influensa, börjar symptomen som en förkylning, men tar en vändning till det värre och eskalerar snabbt. Symptomen kan bestå av feber, frossa, huvudvärk, torr hosta, halsont, rinnande och täppt näsa, svår trötthet, svaghet, värk i kroppen, och muskelvärk. Feber, muskelvärk och värk kan försvinna inom några dagar med influensa, men trötthet och utmattningssymptom kan sitta i ett par veckor.

  Echinacean är en gammal medicinalväxt.

  Man tenderar att bli förkyld när vädret är kallt och blött. När det är kallt ute, tenderar folk att stanna inomhus mer och då har man mer kontakt med andra, vilket sprider influensaviruset lättare från person till person.

  Du kanske undrar varför det inte finns något botemedel mot vanlig förkylning eller influensa. Influensavirus muterar ständigt och ändras varje år, vilket gör det svårt att bekämpa. Med den ökade användningen av antibiotika har dessa virus har lyckats bygga upp en immunitet som gör det svårare att bekämpa varje år.

  Det finns en rad receptfria läkemedel, såsom avsvällande medel för att torrlägga rinnande näsa och lindra nysningar och rinnande ögon. För värk och smärta finns paracetamol, acetylsalicylsyra och ibuprofen. Acetylsalicylsyra och ibuprofen kan hjälpa till att sänka feber. Båda dessa febernedsättande produkter kan dock orsaka besvär med magen.

  Mot influensa kan du ta echinacean eller annan ört.

  Echinacea, cederblad och vild indigorot är naturläkemedel som kan bidra till att minska svårighetsgraden och längden av en vanlig förkylning.

  Echinacea är en av de mest effektiva naturmedel på marknaden idag. Denna planta har en vacker lila kon blommar under sommaren och hjälper till att behandla vanliga förkylningssymptom, samtidigt som den minskar infektioner efter att man utsatts för dem.

  Kunskap om örter har förts vidare från varierande ursprungsbefolkningar och det finns idag många kända medel som bekämpar infektioner. Till bosättare som upptäckte sin förmåga att behandla förkylning och influensa. Echinacea var mycket vanligt under början av 1900-talet och innan, men fick ge vika för antibiotikan som kom på 30-talet.

  Örtextrakt fick sedan större intresse igen i början av 60-talet och användningen av echinacea har bara ökat sedan dess. Antibiotika dödar det virus som orsakar sjukdomen, medan echinacea å andra sidan också stärker immunförsvaret, den ökar produktionen av makrofager, den del av immunsystemet som tar upp bakterier och virus och dödar dem. Echinacea hjälper också till att förbättra funktionen av blodceller att mogna till makrofager. Echinacea ökar naturligt cellaktiviteten i kroppen. Så att det är en bra ört att ha i badrumsskåpet råder det ingen tvivel om.

  Bilder: goody2230,

  Be Sociable, Share!

   Posted in förkylning Tagged with: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

   Sponsrade Länkar

   Sök: