Sponsrade länkar:

Endorfiner Gör dig Lycklig

Be Sociable, Share!

  endorfiner är ditt eget lyckohormon

  Kroppens eget lyckohormon endorfiner, vad är det? Ja, forskare upptäckte endorfinerna för några decennier sedan och fann då att kroppen hade ett eget morfinliknande ämne i kroppen som fungerar som smärtstillande och humörshöjande. Endorfinet, som är en signalsubstans, produceras av hypofysen och transporteras till nervcellerna i hjärnan och ryggmärgen.

  Kroppen eget må-bra-hormon, som man också brukar kalla det. Hur stimulerar man då kroppen att producera det hör hormonet? Så att man blir mer välmående, gladare och piggare. En övergripande faktor är välmående. Att stressa för mycket, sova för lite, ät dåligt och liknande sätter endofinproduktionen ut spel. Det är viktigt att du lär dig slappna av, sover bra, äter bra mat. Motionera, slappna av med bad, massage, zonterapi, yoga, eller vad det nu kan vara som du tycker frigör spänningar bäst.

  Soljus har inverka på endofinproduktionen. Du behöver inte sola, det räcker med att vara fullt påklädd ute i solen en halvtimme. Under vintermånaderna, se till att du är ute när det är dagsljus en stund varje dag. Det räcker med en kort lunch promenad för att det ska göra nytta.

  Göra saker som är lustfyllda för dig. Lyssna på din favoritmusik, läs böcker och se filmer som du tycker om. Kort sagt, allt som är lustfyllt framkallar endorfiner.
  Och kanske det bästa av allt: mörk choklad! Choklad innehåller bland annat fenyletylamin, som gör dig lycklig. Ju högre kakaohalt, desto mer endorfiner.

  Be Sociable, Share!

   Posted in Allmänt Tagged with: , , , , , , , , , ,

   Sponsrade Länkar

   Sök: