Sponsrade länkar:

Klimakteriebesvär Hos Män Och Kvinnor

Be Sociable, Share!

  Klimakteriet
  Klimakteriebesvär är något som alla kvinnor drabbas av i någon utrsträckning. Efter fertil ålder, vilket vanligtvis är mellan 40-55, slutar äggstockarna att producera ägg och menstruationen upphör. Då inträffar en övergångsperiod som för med sig olika symptom, så som torra slemhinnor, viktuppgång och annat.

  Vanliga klimakteriebesvär:

  Viktökning. Nivåerna på östrogenet och progesteronet i kroppen vilket kan få följden att man går upp i vikt.
  Trötthet och nedstämdhet
  -Värmevallningar, nattliga svettningar. Att svettas på natten och få värmevallnigar under dagen är vanligt när man kommer i klimakteriet. Det kan under den här perioden vara viktigt att tänka på vad man äter, att man undviker stora mängder socker, stark kryddad mat, alkohol och koffein. Det kan också vara värt att ta tillskott av mineraler och vitaminer. Fiskolja, magnesium, kalcium och vitamin d är relevanta för att klimakteriebesvären ska minska.

  Klimakteriebesvär drabbar alla, så det är rättvist.

  Att ta hand om sig själv under övergångsperioden är också avgörande för hur man mår. Att sova ordentligt och träna gör stor skillnad för hur man tar sig igenom sina klimakteriebesvär. Yoga, löpträniing, simning är exempelvis bra och avslappnande former av träning.

  Klimakteriebesvär är individuella

  Klimakteriet och symptomen ser olika ut hos varje kvinna. En del kvinnor har bara milda symptom medan andra har svåra komplikationer. Desto mer man kan lära sig om klimakteriet och vad det innebär, vad som händer i kroppen, desto lättare blir det att ta sig an symptomen.

  
Klimakteriebesvär hos män?

  Många tror att klimakteriet enbart är en kvinnofråga, men även män får symptom övre medelåldern. Vanliga symptom är liknade de som kvinnor har, det vill säga viktökning, trötthet, minskad sexlust, depression, minnesförlust, håravfall, urinvägsproblem och irritabilitet. Samma åtgärder hjälper för att minska symptomen. Även för män gäller alltså att tänka på kost, vila, motion och kosttillskott för att minska klimakteriebesvären.

  Be Sociable, Share!

   Posted in Vårdmetoder Tagged with: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

   Sponsrade Länkar

   Sök: