Sponsrade länkar:

Maskrosen, En Hälsoväxt

Be Sociable, Share!

  Maskrosen är en vanlig ängsört solrosfamiljen, nära släkt med cikoria. Det finns omkring 100 arter av maskros. Maskrosen har använts i århundraden av inom alternativmedicinen för generell detox. Maskros anses vara speciellt bra för levern.

  maskros är en växt som kan hjälpa levern

  Maskrosens Historia

  Maskros har en lång historia. Tidiga kolonialister förde den till Nordamerika, där urbefolkningen såg nyttan med denna växt och använde den för dess medicinska och näringsmässiga fördelar.
  Maskrosblad och rötter har använts i århundraden för att behandla lever, gallblåsa, njurar och ledbesvär. I vissa länder är maskros betraktat som blodrenare och används för sjukdomar såsom eksem och cancer. den har också använts för att behandla dålig matsmältning, vattenansamling, och sjukdomar i levern såsom hepatit.

  Verksamma Beståndsdelar I Maskros

  Den här blomman är en källa till kalium, natrium, kalcium, fosfor och järn. Bladen är en rikare källa till vitamin A än morötter och innehåller vissa mängder vitaminer B, C och D. Rötterna innehåller glykosider, tanniner, triterpenes, steroler, flyktig olja, kolin, asparagin och inulin, alla mycket nyttiga ämnen.

  Traditionellt så har maskros använts

  Bilde: Bert Hennes, Cernasite, Kriss Szkurlatowski

  Be Sociable, Share!

   Posted in supermat Tagged with: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

   Sponsrade Länkar

   Sök: