Sponsrade länkar:

Ömma Fötter, Gör Nåt!

Be Sociable, Share!

  ömma fötter kan åtgärdas med några enkla knep
  Bild: Nadja Girod

  Ha du ofta ömma fötter, utan att ha någon speciell åkomma, behöver du se lite mer på det och kanske tänka på att ta hand om dina fötter mer. Lite omsorg kan göra susen för dina fötters välmående. Här kommer lite riktlinjer för dig som inte vet var du ska börja.

  1) Tvätta fötterna dagligen. Var noga med att tvätta mellan tårna och rengör under naglarna. Annars uppstår lätt nagelsvamp.

  2) Torka fötterna helt efter badet. Återigen var noggrann mellan tårna med torkningen. Kom ihåg att fuktiga fötter ofta kan utgöra en grogrund för bakterier och lukt.

  har du nagelsvamp? Gör så här.
  Bild: Ricardo Migliani

  3) För att undvika torra, spruckna fötter, var noga med att massera en bra tjock lotion på fötterna både på morgonen innan du klär dig och igen innan du går till sängs på kvällen.

  4) Ha lite fotpulver i dina skor varje dag – detta kommer att absorbera svett.

  5) Var uppmärksam på blåsor, liktornar, valkar, eller andra problem och behandla snabbt. Kom ihåg är bättre att förebygga än att bota. Detta är oerhört viktigt om du är på fötterna hela dagen eller sportar mycket och använda gemensamma omklädningsrum, då fotsvamp och bakterier trivs. .

  6) Om du är överviktig, överväga att gå ner lite i vikt. Övervikt lägger en enorm press på dina redan trötta fötter. Dina fötter kommer att belöna dig om de inte måste jobba så hårt!

  7) Unna dig en kvälls fotbehandling då och då. Massera dina fötter med olja blandat med några droppar av eteriska oljor. Bra att använda är lavendel, eukalyptus, eller pepparmint. Detta hjälper dig att slappna av och vila dina fötter.

  Be Sociable, Share!

   Posted in Allmänt Tagged with: , , , , , , , , ,

   Sponsrade Länkar

   Sök: