Sponsrade länkar:

Pumpafrö, Det Goda Fröet

Be Sociable, Share!

  Pumpafrö blir man frisk av.

  Pumapfrön kan ätas rostade eller som sådana på samma sätt som man äter solrosfrön. Rostar man själv ska man komma ihåg att hålla en låg temperatur så att näringsvärdet behålls. Pumpafrö benämns ofta som supermat eftersom den är rik på vitamin A och E, de essentiella fettsyrorna som kallas omega 3 och omega 6, zink, järn, magnesium och kalium.
  Många tycker också att oljan från pumpafrö är gott. Den kan tillsättas i smoothies och shakes, eller så kan man ha den i en salladsdressing. Man kan också ha den istället för smör, som pålägg. Den är bäst när det används oupphettad och kan drickas i form av smoothies och shakes, eller användas som salladsdressing. Pumpafröolja är hälsosam för hjärnans funktion, den ger ökad energi och den har en förmåga att upprätthålla en hälsosam prostatakörtel.

  Pumpafrö är fullt med essentiella fettsyror

  E vitaminhalten är hög i pumpafrön och den har en hög antioxidant effekt, med åtföljande anti-inflammatoriska egenskaper. Dess effekt på artrit och inflammatoriska sjukdomar, har undersökts och att införa av pumpafrön i kosten har visat sig minska den inflammationen och minskad smärta har blivit en effekt av detta.

   

  Dess effekt på prostatakörteln beror delvis på den höga halten av zink som finns i en högre koncentration i prostatan än i någon annan körtel i kroppen.

   

  Förutom prostataförstoring, är osteoporos ett annat problem i samband med åldrande hos män. Man har uppskattat att personer över 50 har ca 12% risk att drabbas av en fraktur till följd av benskörhet och det här kan hänga samman med en brist på zink. I själva verket har ett tydligt samband påvisats mellan benskörhet hos äldre och låga nivåer av zink i blodet. Pumpafrön, som redan nämnts, är rika på zink och fördelarna med att använda som ett komplement för att undvika en förstorad prostata och benskörhet är ett bra alternativ.

   

  Pumpafrön innehåller en hög koncentration av antioxidanterna lutein och zeaxanthin. Dessa är särskilt användbara för att skydda hjärta, blodomlopp och för attvförebygga åderförkalkning. De innehåller också växtsteroler som kallas fytosteroler som tros bidra till att minska koncentrationen av kolesterol i blodet.

  du kan också förhindra prostatabesvöroch benskörhet.

  Bilder: Adriana Herbut, Rachel Kirk,

  Be Sociable, Share!

   Posted in supermat Tagged with: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

   Sponsrade Länkar

   Sök: