Sponsrade länkar:

Rena Levern

Be Sociable, Share!

  Att rena levern är viktigt att utföra regelbundet.

  Att rena levern, ett organ som jobbar mycket hårt, borde fler tänka på. Många gånger glömmer vi bort levern tills vi blir sjuka. Vi kan inte förneka dess viktiga roll för hälsan och i samband med det kommer man också att tänka på att rena levern. Under många århundraden har den traditionella läkekonsten studerat levern, mer än hjärtat, som centrum för den fysiska och emotionella hälsan. Levern processerar allt vi äter, dricker eller absorberar genom huden. Därför spelar den en viktig roll i kroppens avgiftningsprocess, som gör att den ständigt utsätts för skadliga ämnen. Dessa ämnen kommer från gifter i mat, alkohol och miljögifter, invärtes producerade ämnen som hormoner och avfall som blir över när proteinet tas om hand av kroppen.

  Levern omvandlar dessa gifter och avfall till mindre skadliga ämnen så att de kan utsöndras från kroppen. Denna process är uppdelad i två steg, fas I och II, var och en kräver olika näringsämnen. Fas I använder levern oxidation att bryta ner gifter, som kräver antioxidanter för att detta inte skadar cellerna. Fas II inträffar när levern lägger till ämnen för att göra dem mindre skadliga.

  Att rena levern som är ett hårt ansatt organ är viktigt.

  Levern står som ansvarig för många åtgärder. Det producerar de ämnen som hindrar blodet från att levra sig och avlägsnar fruktos och galaktos från kolhydrater, omvandlar dem till glukos som kan användas i energiproduktion. Den syntetiserar också proteiner och kolesterol och omvandlar kolhydrater och proteiner i fettet, som skall lagras för senare användning. Dessutom ger den blodet proteiner och enzymer som behövs för kroppens funktioner och den producerar ett ämne som så småningom utsöndras av njurarna. Den lagrar också spårämnen som järn, koppar samt vitamin A, D och B12. Dess viktigaste uppgift är att producera galla, som hjälper till att bryta ner fett och fettlösliga vitaminer. Denna vätska transporterar ut gifter från levern till tarmen, så att de kan föras ut ur kroppen.

  En leverrensning hjälper till att förebygga och reparera skador på levern. Den stöder leverns hälsa och avgiftning. Den ökar också gallproduktionen och genomflödet till gallblåsan.
  När man dessutom tillsätter fibrer så absorberas galla och gifter och det transporteras ut ur kroppen.

  Det finns särskilda örter som ökar gallproduktion och flödet. En av dessa örter, mjölktisteln, har erkänts som ett medel mot leverproblem ända sedan antikens Rom. Den innehåller också mycket av de fria radikaler som rensar kroppen.

  Gurkmeja har också nyligen undersökts för sin förmåga att stimulera gallan och stödja mag- tarmsystemet. Forskarna tror att det även kan bidra till att förhindra den sjukdom som kallas fettlever. Kalcium och d vitamin, som finns naturligt i många frukter och grönsaker, är mycket viktig i fas II, eftersom det hjälper till att utsöndra skadligt östrogen. Dessutom har många gemensamma örter en lång historia av att stödja lever och galla samt en hälsosam produktion av flödet inklusive maskrosrotextrakt, vilket bidrar till att minska vätskebindning. Kardborre, som fungerar som antiinflammatorisk och antioxidant hjälper till att reparera leverceller som är skadade av alkoholmissbruk. Kronärtskocka hjälper till att förhindra fett från att samlas i levern och stimulerar gallan att rinna ut i tarmen. Den används också för att minska symtomen på dålig matsmältning.

  När man letar efter en rening av levern, bör man se till att fiber ingår i preparatet. Fiber binder, som nämndes tidigare farliga ämnen

  En effektiv leverrening pågår i ca två veckor, inte mer. Avgiftning av levern är något som är säkert för de flesta att utföra. Men de som är gravida eller ammande bör inte använda avgiftningsprodukter. Även de som har eller misstänker gallsten bör undvika leverreningar eftersom de aktiverar både levern och gallblåsan.

  Eftersom avgiftning innebär extra stress för alla organ, bör varje person med njursjukdomar eller nedsatt njurfunktion rådgöra med sin läkare innan man påbörjar någon typ av rensning.

  Även du kan rena levern

  Bilder: holamaria, Alex Patru,

  Be Sociable, Share!

   Posted in Detox Tagged with: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

   Sponsrade Länkar

   Sök: